Sveriges äldste licensspelare i boule finns i Ulricehamn

2016 hade vi 6.032 licensierade spelare inom Svenska Bouleförbundet i sina distrikt och föreningar. 1.304 spelare var i åldern 0-54 år och i åldern 55-64 fanns det 769. I åldern 65 år och äldre var det hela 3.959 som var licensierade och äldst av alla var Nils Palmgren från Ulricehamns IF, då 94 år.

Hittills i år, 2017, har vi 5.089 licensierade och Nils är fortfarande äldst, då han är den ende i den respektabla åldern 95 år. Man får väl säga att Nils började spela på ålderns höst, då han bara spelat boule i två år. Men han har sysslat mycket med sport och nästan allt har med en rund boll eller kula att göra. I ungdomsåren var det fotboll och bandy för att sedan spela tennis, då även med sin maka Dagny. Även golf har varit en sportvariant för Nils.

Nils Palmgren, Ulricehamns IF, Sveriges äldste licensspelare

Nils föddes den 18 september 1922 i Borås och växte upp i stadsdelen Saläng samt tillbringade somrarna på 30-talet på Qvarnasvedjan vid Tolkabro, en liten stuga som föräldrarna förvärvade från ägaren till gården Torp. När det gällde yrkesval så valde Nils flygvapnet där han började 1941 som aspirant för att tre år senare bli fänrik. Och han var ingen ”hoppjerka” för han blev flygvapnet trogen ända till 1982 då han gick i pension. Det var till att ha högtflygande planer.

Och nu bor alltså Nils i Ulricehamn och fann UIFs bouleverksamhet otroligt intressant och spelar så mycket han kan. Undertecknad kan garantera att många säkert gjort misstaget att tro att Nils, på grund av sin ålder, skulle bli en lätt match. Nils är en gentleman när han spelar och är ärlig i både spel och uppträdande.

Familjen har förutom lilla stugan i Tolkabro även ett fritidshus nära Åh stiftsgård i Bohuslän där han tillbringar större delen av somrarna.

En honnör för Sveriges äldste licensierade boulespelare!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.