InneKnallens slutspel för 19:e året

Den 18 och 19 mars spelades slutspelet för InneKnallen 2016-2017 i Ulricehamns boulehall.

På lördagen avgjordes B-slutspelet med 14 lag, vilket innebar lite haltande i början. De nya resultatlapparna som provades vid förra årets slutspel, och även vid Knalleseriens slutspel i Dalsjöfors, erfordrade nog lite mer information om hur de fylldes i. Men sedan flöt det på utan problem och finalen blev mycket spännande och fick därför lite mer speltid. Det var BBC 1 med Roland Svensson som ledare som mötte BouleFingers (Kent Börjesson) som tampades. BBC-laget tog en ledning med 2-0, men FGR fixade den tredje matchen och började knappa in i den fjärde för att eventuellt vinna på kvot. Men BBC-arna stod emot bra och vann B-slutspelet.

B-segrarna från Borås Boule Club till vänster och BouleFingers som stod för finalmotståndet till höger.

B-slutspelets Tröstcup vanns av Dalsjöfors 2 med Ann-Marie Johansson m.fl som vann finalen på bättre kvot mot Sjömarken 2 med Ingvar Gustafsson.

Borås Petanque vann 2016-17

Söndagens A-slutspel bjöd på många bra matcher där finalen senare på eftermiddagen spelades mellan Ödenäs och Borås Petanque. De sistnämnda hade en 4-0 vinst i början av dagen, för övrigt fick båda finallagen 3-1 vinster tills man möttes i finalen. Själv trodde jag på ungdomarna från Ödenäs (beror inte på att BOR slog oss med 4-0 i första matchen) utan på Ödenäs framfart hela vintern. När jag fick resultatet från sekretariatet blev jag därför överraskad – BOR slog ÖDE med 4-0 och jag tror dom vann första matchen med 13-0. Där ser man – inget är klart förrän sista klotet är kastat. Själv kände jag att Lisbeth och jag gjorde bra från oss mot Jari’s laghalva då vi låg under med 0-8 och fick fart på spelet och vid sista omgången hade 10-12. GRATTIS Borås Petanque! och alla andra lag som kämpat väl både i grundspel och slutspel.

Finallagen i A-slutspelet, överst årets vinnare från Borås Petanque samt Ödesnäs unga lag på andraplatsen nederst.

Tröstcupen i A-slutspelet vanns av Ulricehamn 1 med Ivar Wahl m.fl. som vann över Kronängs Berit Sjöberg m.fl, med jämna siffrorna 1-1 och +3 i diff.

Se alla resultat från A-slutspelet här

Se alla resultat från B-slutspelet här

 

Det här inlägget postades i InneKnallen, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.