Hökerum spelade ”final” i Skene, blev 6:a

Den 1 augusti arrangerade Skene Boule sin traditionella tävling ”Stigs Minne”. Hökerum ställde upp med Christer Green. Lilian Johansson, Per-Ola Eliasson och Eddy P. Tävlingen spelades på sitt traditionella speciella sätt, med först 2 dubblar följt av singel och trippel, där trippeln gav 2 poäng. Fyra monradmatcher spelades och efter tre monrad låg Hökerum på en av de två första platserna. Man räknade då att man spelade final, vilket var fel. Man spelade den fjärde monradmatchen och förlorade den eftersom trippeln gav två poäng. Innebar också att man inte ens blev tvåa, vilket hade skett om det var en final. Man rasade till en sjätte plats vilket blev en liten besvikelse när dagen för övrigt gick så bra. HÖK vann alla tre tidigare tripplarna och hade i ”finalen” en trippel-ledning med 8-1 och man hade då spelat ganska länge, varför man trodde att snart blåses spelet av. Skenes speciella sätt innebar också att man vid signal bara spelade färdigt pågående omgång – inte ”plus en till”. Tydligen hade vi känslan av att tiden borde vara slut men när motståndarna hämtade upp underlägget och just lagt in en ledning med 10-8 blåstes matchen av samtidigt som vi plockade upp kloten efter sista spelet. Därmed blev det för oss i HÖK en svidande upplevelse…  Vår erfarenhet från tävlingar högre upp i Sjuhärad brukar man låta finalen spela färdigt och sedan blåsa av. Detta gick inte denna dag då man hade en känd fast tid för avblåsningen – 40 min vid dubblarna och med klockan fortsatte att gå i 50 min tills det totalt gått 90 min, då man blåser av matchen.

Resultatlistan den 1 augusti

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.