Andra resan till trandansen…

Fredagen den 13:e (låter inte så bra) besökte vi för andra gången i vår trandansen vid Hornborgasjön. Och åter tillsammans med två barnbarn, denna gång Daniel och Sannes barn Lukas och Josefin.

Underbart väder och många tranor som imponerade på barnen.

Förra gången vi var där kom vi en dag med 9.200 tranor – denna gång var det över 11.000. Jag tror inte att barnen räknat med att det skulle vara så intressant, men dom var väldigt imponerade och förundrade bl.a över tranornas landningsteknik. Och återigen var fågelvärdarna mycket tillmötesgående med information. Bl.a undrade jag hur man räknade antalet tranor varje dag, när det är runt 10.000 varje dag? Jo det står ett par ansvariga i ett buskage på en kulle varje kväll när tranorna flyger iväg inför natten i sjön. Dom har då en tänkt linje rakt framför sig och när tranorna passerar trycker dom på ett räkneverk i handen. Även om jag är tveksam så får man väl köpa den förklaringen. Eller?

Lukas, Lisbeth och Jossan fick var sin kikare på stativ för att beskåda tranorna på närmare håll.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.