Hett när Stigs Minne avgjordes i Skene

Tisdagen den 31 juli arrangerade Skene Boule sin traditionella tävling ”Stigs Minne”, även denna gång fullt hus med deltagande lag. Tävlingen brukar också bjuda på ett väder som man har lätt att komma ihåg, kraftiga regnskurar har det varit ett par gånger och soligt och varmt andra gånger. Men i år slog det rekord! Kvicksilvret visade på +34 grader och det var det tuffaste väder jag har spelat boule i. Tror jag drack 6-7 halvlitersflaskor med vatten och ett par vätske-ersättningstabletter därtill.

Dalsjöfors hade 3,5 lag med i tävlingen och i mitt lag startade Ann-Marie Johansson, Birgitta Eliasson, Lars-Göran Axelsson och jag och avbytare/reserv hade vi Sture Johansson. Och det var tur för Sture fick spela redan från match 2 då Ann-Marie fick ordentligt problem med värmen.

Birgitta och Ann-Marie spelade i det ena dubbellaget och Lars-Göran och jag i det andra. Vi mötte POM/SSÖ Bertil i första matchen och vann med 4-1. Nästa match stod Kronäng Mona för motståndet och dom gav oss verkligen motstånd. Vi förlorade med 2-3 och nu var Sture med i laget och tog en säker vinst i singeln. Sture spelade bra singelspel hela tiden och Birgitta imponerade då hon är vänsterhänt och la in många klot när det fanns alldeles så lite plats till vänster. Lars-Göran och jag lyckades vinna våra dubblar och när vi spelade sista matchens trippel hade L-G, Birgitta och jag en bra ledning över Skatås-laget. Men helt plötsligt började vårt spel halta (vi skyller på värmen) och Skatås vann trippeln. Hade vi vunnit trippeln och fått 5-0 istället för 3-2 så hade fjärdeplatsen blivit vår. Men en 5:e plats av 26 lag i en enorm hetta gjorde i alla fall mig mycket nöjd med dagens spel.

Skene Boule ska ha en eloge för sitt arbete med bra service i värmen och att man justerat lite av spelupplägget för en rättvisare slutomgång. Bra.

Segrare med vinst alla 4 matcherna blev SSÖ Arne och på andra plats Dalsjöfors Jan före Landvetter Bengt på 3:e plats.

Lag ”Sansjö Arne” vann tävlingen och här ser vi fr.v. Arne Efraimsson, Allan Hermburg, Bengt-Åke Andersson och Lars-Gunnar Andersson. Foto: Karin Granberg.

Hela resultatlistan ser du här!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.