Framgångar för DAL-lag i DM MXt 2019

Helgen 9-10 februari arrangerade WDBF distriktsmästerskap i mixtrippel i klasserna öppen, V55 och V65. Dalsjöfors GoIF hade lag med båda dagarna och hämtade båda dagarna medaljer. Öppen och V55 spelades på lördagen och i V55 blev DAL-laget med Lars Andersson, Göran Björck och Wivi Källberg trea och fick bronsmedaljer. Bra jobbat.

Brons-lagen från söndagens DM i V65MXt, fr.v. DAL-laget med Eddy Persson, Christina Ahlberg och Jan Ahlberg följt av SSÖ-laget med Lisbeth Bonander, Arne Efraimsson och Bengt-Åke Andersson.

I klassen V65 deltog 32 lag och efter 4 omgångar monrad fick de 16 främsta spela slutspel. DAL fick två lag med i slutspelet och laget med Eddy/Christina/Janne hade 4 vinster och låg på första plats. Det andra DAL-laget med Ingalill Johansson, Yngve Dahlbom och Lennart Nilsson kom antagligen med som 16:e lag, och fick möta Persson/Ahlbergs lag i 1/16-delen. Här var Persson/Ahlberg fortfarande vassa och besegrade sina klubbkamrater med 13-2. Segrade även i 1/8-del och 1/4-delen för att sedan få möta Lidköpingslaget med Gunnar, Kjell-Åke och Ulla i semi. Det blev en jämn och seg match varför tidsbegränsningen fick träda in. När sista klotet var kastat stod Lidköping som segrare med 10-9. Så enda laget som vann över oss vad distriktsmästarna, vilket får oss att känna oss väldigt nöjda med dagen.

Det blev tyvärr en alltför lång tävlingsdag särskilt för lagen som gick till slutspel och spelade några matcher där. Detta trots att man hade tidsbegränsning så var det en ovanlig begränsning, då man hade – vid signal – pågående omgång och 2 (två) omgångar till. Underligt enligt min mening, då det traditionella sättet med pågående omgång och en (1) omgång till är tillräckligt för att spela en hel omgång med vetskap att detta är den sista. För övrigt flöt det på riktigt bra.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.