Barn och barnbarn med sambo i årets Vasalopp

Sonen Daniel under målgången i årets Vasalopp

Årets Vasalopp blev en mycket jobbig tävling för deltagarna, med stundtals kraftigt snöfall och därmed sträckor med endast ett spår, och ibland inget spår alls. Vår yngste son, Daniel, hade förberett sig kolossalt noggrant, genom att delta i flera tävlingar, bl.a två gånger i Orsa. I en tävling var han 22 sekunder från att kvalificera sig till 4:e startgrupp i Vasaloppet.

Det blev en tidig morgon för Daniel, som var på plats före 04:30 i startfält 5, som öppnade 05:30. Det var kö redan då, men han hamnade ändå på rad 4-6 vilket var helt OK enligt Daniel. Den framskjutna startplatsen gjorde att han inte fick en jättekö i första backarna och sluttiden i mål var 07:56 och plats 3914. Hans personbästa var tidigare plats 7027 så det blev en förbättring med 3113. Bra jobbat Daniel.

Vårt barnbarn Veronica Persson och hennes sambo Mikael Laposa fick en startplats mycket långt bak, vilket gav otroligt lång väntan i startplatsens backar. Mikael fick tiden 09:11 och plats 6515 vilket var bra med tanke på de svåra förutsättningarna. Veronica var besviken då hon drabbades av repdragningen med någon minut på en av stationerna. Hon menar att hon inte var jättetrött utan ville vidare, men tiden i startbackarna tog ut sin rätt. Knepigt att dom på grund av förhållandena, vid de två första stationerna förlängde tiden med drygt 10 minuter för repdragningen, för att i tredje ha ordinarie tid. Att slita och komma vidare för att sedan uppleva att tiden förkortats och då kliva av, var grymt tyckte Veronica. Jag håller med. Man kunde successivt kortat tiderna för att i slutet ha ordinarie tid.

Lisbeth och jag hyllar våra duktiga närstående för en gedigen insats under svåra förhållanden.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Barn och barnbarn med sambo i årets Vasalopp

 1. Gerd skriver:

  Bra kämpat.

  Lite tråkigt att man inte hade samma reptidsdifferens på alla kontroller.

  Det var ju uruselt väder.

 2. Haroldcunty skriver:

  Tor hydra – hydra вход, hydra shop

 3. Edwardblits skriver:

  Обмен Продажа Покупка Скинов Dota 2 CS:GO

  https://vk.com/business_dealer

  Продажа скинов без обмана, Сервис по обмену, Dota CSGO, CS GO, Продажа скинов без обмана, Купить скины, Обмен скинов

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.