18 Dalsjöforsspelare på boulekurs

Lördagen den 23 mars ordnade Dalsjöfors GoIF boule en grundkurs i Ulricehamns boulehall. Inbjudan avsåg i första hand medlemmar som ganska nyligen börjat spela boule, i andra hand de som inte tidigare deltagit i en liknande kurs och som kände att man kunde ha nytta av kursen. 20 spelare på 10 banor var önskemålet för att ge en så innehållsrik kurs som möjligt och 18 anmälde sig. Efter en ”teori-genomgång” där vi gick igenom material (klot, lille, mätband osv) tog vi grusbanorna i besittning. 5 dubbellag med herrar och 4 dito med damer provade på att kasta klot med gott mod och i god stämning. Bl.a hölls en liten tävling med namnet ”Minsta avståndet” där man verkligen tjänade på att hörsamma att klot framför lillen bara kan bli bättre, klot bakom lillen kan bara bli sämre. Klotavståndet bakom lillen gav måttet gånger 10, alltså 10 gånger sämre än klot framför. Här vann Lars Andersson följt av Börje Lidén, Roy Persson, Tage Engström och Stig Kullberg och där ”Titti” blev bästa dam. Efter 5 timmars spel och testande var nog de flesta nöjda och ser fler möjligheter än svårigheter i sitt boulespelande framöver.

Här har ledare och samtliga kursdeltagare samlats för att föreviga dagen med ett foto.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.