Dalsjöfors kämpade på bra i öppna seriespelet

Vårens sammandrag i WDBFs öppna seriespel avgjordes i Karlsborg den 15-16 juni. Det var div 3 som denna gång hade 11 lag i serien vilket innebar att lagen genom lottning får stå över en omgång var tills serien slutspelats 17-18 augusti i Lidköping, där söndagens sista matcher bara blir två. DAL fick en positiv lottning och ska stå över sista matchen i sista dagens spel i Lidköping.

Dalsjöfors hade 7 spelare på plats att representera klubbens två trippellag. Lag 1 bestod av Inga-Lill Johansson, Yngve Dahlbom och Birgitta Eliasson och lag 2 bemannades av Jan Ahlberg, Lars-Göran Axelsson, Ann-Sofie Johansson och Eddy Persson. Lördagens tre klubbmöten blev mot Vara (VRA), Torp (TOR) och BK Strand 2 (BKS2). Mot VRA förlorade båda våra lag, lag 1 med 12-13 och lag 2 med 6-13. Vi kom tillbaka i returen genom att båda lagen vann med siffrorna 13-9, alltså slutresultat mot VRA 2-2.

Nästa klubbmöte var alltså mot TOR där lag 1 vann med 13-9 och lag 2 förlorade med 9-13. Återigen fick våra två lag samma resultat i returen genom att vinna med 13-4. Slutresultat 3-1. Vi hade tydligen svårt att fixa de två första matcherna men desto säkrare i returerna och i dagens sista klubbmöte mot BKS2 förlorade vi med 6-13 och 7-13 och i returen vann vi med 8-6 och 13-5. Slutresultat 2-2. Alltså obesegrade under lördagens matcher, vilket gjorde oss ganska nöjda.

Boulen är ingen publiksport.

Söndagens spel började mot SSÖ och nu vände vi på steken och vann de 2 första med 13-7 och 13-7. Nu blev returen en förlust med samma siffror men tvärtom, alltså 7-13 och 7-13. Slutresultat 2-2. Nu kom vi till det bästa lag vi mötte under besöket i Karlsborg: Trix 3 (TRX3) gav oss ett svidande nederlag genom 0-4 (siffrorna 9-13, 11-12, 7-13 och 6-13). Slutresultat 0-4. Nu kände jag att min rygg och en axel hade svårt att hänga med och valde att se sista mötet från bänken.

Lidköping (LDÖ) stod för sista klubbmötet och vi började matchen med siffrorna 10-13 och 13-9. De två avslutande matcherna blev riktigt riktigt spännande: Lag 1 fick till slut ge sig med 11-13 medan lag 2 vann en riktig rysare: vid full tid och regelmässiga slutvändor stod det 12-12 när vi, trots långt avstånd, rullade in matchens sista klot och vann med 13-12. Slutresultat 2-2. Summan efter helgens 6 matcher blev 1 vinst, 1 förlust och 4 oavgjorda. Så ganska nöjda DAL-are firade med en glass när man på hemvägen stannade till i Falköping.

Hela DAL-gruppen samlad, fr.v. Janne Ahlberg, Lars-Göran Axelsson, Inga-Lill Johansson, Yngve Dahlbom, Birgitta Eliasson, Eddy Persson och Ann-Sofie Johansson.

Så här slutade våra två lag seriespelet i Karlsborg

DAL serie Öppen resultat

Tabellställning WDBF div 3 efter 15-16 juni

Seriediv 3 vår 2019

 

 

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Resultatredovisningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.