Intressant visning av Hökerums slott

Äntligen fick man möjlighet att komma till Hökerums slott då Hembygdsföreningen förlagt en berättarkväll där. För mig var det extra intressant då jag som 14-15-åring arbetade på Hökerums gård som hade slottet på sina ägor. Då var det Olle och Kerstin Franzén som hade gården och jag började ett sommarlov att hjälpa till på gården. Även det kommande årets sommarlov fortsatte jag detta arbete som jag trivdes med väldigt mycket. Så mycket att jag även blev kvar kommande vinter (hade slutat skolan på våren) och efter den följande sommarens slut var det dags att åter flytta ”hem” till föräldrar och syskon i Borås.

Men dagens slott är nybyggt då det gamla hade blivit så drabbat av fukt och förfall att det inte gick att renovera. Så dagens slott är nybyggt men precis i stil med det ursprungliga slottet. Det enda som finns kvar av det gamla slottet är ek-trappan från hallen till andra våning.

Fotot visar hur vackert man skapat det nya slottet, och tack vare att Colin Nutley filmar en ny film av Bröllop. begravning och dop, var slottet extra utsmyckat. Eftersom filmteamet inte packat ner sitt material från inspelningen fick vi inte fotografera inomhus. Däremot fick vi av slottets nuvarande ägare, Peter Strandmark, en mycket intressant berättelse om hur slottet återuppbyggdes.

 

Hökerums slott vid visningen 2019

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.