Boulen i Hökerum har mist en omtyckt kamrat

Ronnie Andersson, Hökerum

Fredagen den 29 maj nåddes vi av beskedet att vår trogne boulemedlem, från tidig start av sporten i Hökerum, Ronnie Andersson, hade avlidit.

Han avled i sitt hem, liggande i sin säng, och hade insomnat lugnt och stilla. Hans närmaste granne, Gun Rönn – även hon boulekollega, fann honom när en son till Ronnie inte fick kontakt på telefon, och som då bad Gun gå in och kolla, och fann honom då avliden.

Ronnie var en verklig föreningsmänniska, där det aldrig var några problem när hjälp behövdes, antingen inom föreningen eller privat hos kamrater.

Ronnie var elektriker till yrket och ovärderlig vid uppgifter som fordrade han kompetens vid ViskaBoulePlatsen i Hökerum. Naturligtvis även när det gällde andra insatser inom föreningen.

När jag för många år sedan talade med Ronnie om hans yrkesutövning så nämnde jag att min farfar – Bror Persson –  också var elektriker på sin tid, och jobbade då mycket på Stigens Fabriker i Sandared. ”Där var jag också mycket” berättade Ronnie. Jag talade om att min farfar råkade ut för en olycka där, då han gick in i fel box där strömmen inte var bruten och fick en kraftig smäll. ”Jasså sa Ronnie – det minns jag väl. Det var ju Brolle”. Så ibland är världen liten och detta medförde att vi fick en extra bra kontakt oss emellan.

Det kommer att bli väldigt tomt när vi mist Ronnie och kommer alltid att minnas honom som den goa kompis han alltid var.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.