Det har gått troll i Kindsmixen

Ja, nu börjar jag tror på en högre makt som styr mer än vi känner till. Gunhild och jag deltog i årets Kindsmixen V65MXd, vilket vi även gjorde 2009. Då – förra året – gick vi obesegrade igenom monradspelet och hade då plats 1. Allt fungerade kanonbra och vi hade stora förhoppningar inför slutspelet. I alla fall första matchen, då vi skulle möta ett lag som vi tidigare mött i monradspelet och vunnit med 13-2. Motståndarna var också ganska säkra på matchens utgång och spelade tydligen avslappnat och lugnt. Då kom det troll i spelet för oss, och vi fick storstryk, och fick något överraskade pysa iväg hem.

I år flöt spelet ännu bättre i monradspelet – obesegrade och på 1:a plats i monradspelet med 4 segrar och en kanonbra klotskillnad. Detta genom klara segrar över lag från Bollebygd, Skene, Skene och Kronäng. Återigen skulle vi möta lag nr 16 i första slutspelsmatchen. En god vän (Fiffi) kallade på mig och upplyste mig om hur det gick förra året. Jag sa att jag vet men kände mig ändå ganska lugn. Så bra som det gått tidigare så borde vi inte torska en gång till. Hemmalaget med Eli och Egon Gustafsson väntade på oss på bana 1. Vi tog en hyfsad ledning och såg nog inte oss hotade förrän motståndarna kom ikapp oss till 10-9. En ursel omgång och dom tog en 4:a, så var det samma visa igen! Bara att pysa iväg hemåt.

Vad gör man? Börjar konditionsträna? Eller talar om för dom grå cellerna (om man har flera) att ingen match är slut förrän man är på 13. Det påståendet har man dock hört sen man började spela boule. Så nästa år får vi vända trenden…

Mitt eget betyg på tävlingen:

PLUS: Bra tillslutning av lag (32 st), och ett bra arbete av tävlingsledningen, gav en trevlig stämning på tävlingsplatsen. Jag tycker samtidigt att en tävling med slutspel är lockande, för alla har chansen till bra placering även om man förlorar en eller två matcher. Åsså förträfflig kioskservice där man även erbjuds möjlighet att köpa lunch.

MINUS: Ja, nu var jag ju inte där hela dagen – tillhörde den första gruppen som fick åka hem. Men bortsett från att slutspelet inte funkade för oss, så var det klena eller obefintliga deltagandet från närliggande klubbar en besvikelse. Och de klubbar jag avser är klubbar som själva arrangerar tävlingar. Det kan lätt bli en ond trend – dom kom inte till oss så då….

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.