Tufft motstånd i Månadsfighten den 4 december!

Dalsjöfors arrangerade årets sista Månadsfight lördagen den 4 december i klassen V55MXd. 24 lag kom till start – helt godkänt. Sexton lag gick till A-slutspel, övriga åtta till B-slutspel. Själv hade jag förmånen att få spela med Inga-Lill Johansson från arrangörsklubben. En sammansättning som brukar gå som på räls. Denna gång gick väl inte lotten vår väg precis – fick i första matchen möta Britten Wallin och Gert Andersson från Landvetter. Vi blev åsyna vittne till deras starka start, vilket i sig inte var någon överraskning, men när det stod 0-10 såg väl loppet ut att vara kört. Kan inte förklara riktigt vad som hände men när signalen gått och vi spelat pågående omg och en till stod det 10-10. I särspelet bjöd vi Landvetter på ”dukat bord” och förlorade med 10-11.

Ulricehamns Anne-Marie och Lennart Svantesson lyckades vi besegra med 13-8 för att åter springa på ett hårt motstånd – Britta Säfsten och Bertil Ryberg som slutligen vann hela tävlingen. Även här kom vi nästan ikapp: förlust med 11-12. Sista monrad-matchen mot DALs Leena och Otto Valkama gav 13-4 och den kvoten gav oss en 9:e plats och A-slutspel. Hårt motstånd varannan match hade vi vant oss vid, och nu var det Gerd Sandin och Jan-Åke Brandt från Sansjö som skulle visa sig vara oss övermäktiga. Trots ledning med 5-2 torskade vi med 5-13 och dagens tävling var slut för oss. Spelmässigt är jag mycket nöjd när vi bara förlorade med uddaklotet i båda de svåra monradmatcherna. Hoppas vi får revansch så fort som möjligt…

Klicka här för att se resultatlistan!

Mitt eget betyg på tävlingen:

PLUS: Som vanligt god stämning bland deltagande lag och antalet lag fullt godkänt för att få till en lyckad tävling.

MINUS: Bara att beklaga att DAL inte kan få till en slutspelsordning efter gängse regler. Misstänker dessutom att två lag hamnade mot fel motståndare redan i första slutspelsmatchen.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.