Kämpigt i Jönköpings Nyårscup

I Sta’n Boule arrangerade den 27 dec sin traditionella Nyårscup i klassen V55d. Gunhild Carlén spelade med mig och vi samåkte med Jan-Åke Brandt och Hans Johansson. 26 lag kom till start, 14 gick till A-slutspel, 12 till B-slutspel. Det var gruppspel med fem grupper med 4 lag och två grupper med 3 lag i varje.

Vi hamnade i en tuff grupp, enligt ett par av våra motståndare. Vi fick börja mot ett Motala-lag som vi efter en jämn match vann. Fick i andra matchen möta ett hemmalag (IST) med bl.a Henry Olsen, och efter den matchen var banan välsopad – vi fick storstryk med 3-13. I sista gruppspelsmatchen gällde det A- eller B-slutspel och motståndare var gamla kända motståndare i Gränna-laget med Göran Ivarsson och B-G Damberg. Vi hade här 10-10 när signalen gick (ingen extra omgång). Gränna-grabbarna fick in ett klot och vi var förpassade till B-slutspelet. Jan-Åke och Hans vann alla sina tre gruppspelsmatcher men fick ändå spela utjämningsmatch – liksom vi i B. Dom torskade då mot just Gränna-grabbarna medan vi vann mot ett annat Gränna-lag med 13-1. Höglandets lag med bl.a Göran Högberg blev för svåra och vi kunde i god tid verkställa vår hemfärd. Tja – femma i B-slutspelet bland 26 lag? Nej, inte helt godkänt…  Vi ser fram mot en revansch så fort som möjligt, naturligtvis.

Mitt eget betyg på tävlingen:

PLUS: Härligt med en klubb som skaffat sig en traditionell tävling i mellandagarna. Konstigt att det inte var fler lag – klubben har en jättebra service med lagad lunch (en mycket god soppa) plus övriga kafévaror. En tävling jag sällan missar!

MINUS: Gruppspel fordrar seedning och om det var gjort i denna tävling vet jag inte, men ”vår” grupp var verkligen tuff. Sedan blev det ett mycket långt uppehåll mellan utjämningsmatcherna och kvartsfinalerna, vilket tydligen berodde på svårigheter med det dataprogram som användes. Jag hade aldrig valt 14 resp 12 lag till slutspel vilket fordrar utjämningsmatcher i båda slutspelsgrupperna. 16 till A-slutspel och 8 till B-slutspel och 2 lag som inte deltar i slutspelet hade förenklat arrangemanget. Och för att slippa seedning är monrad-systemet att föredra, vilket jag också meddelade när jag från arrangörshåll fick frågan om deras program och upplägg.

Klicka här för att se prislistan i V55d!

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.