Svar på ”Rent mjöl i påsen”

Kungsörnen (Lantmännen) ska ha en eloge för sitt ganska snabba svar på min reklamation/misstanke om vetemjölets kvalitet (se tidigare inlägg). Svaret blev: ”Vi har undersökt inskickat mjölprov och mjölet har torkat en del. Mjölpåsen måste ha förvarats på ett varmt ställe och torkat ut. Övriga kemiska analysvärden är normala. Ett torrt mjöl binder mer vätska och har man fått för mycket mjöl i degen blir den torr och smulig”.

Vet inte om dom missuppfattat min kritik men mjölet band inte vätska tillräckligt utan det fordrades MER mjöl för att överhuvudtaget kunna arbeta med den. Att bakverken blev för torra enligt min mening, berodde ju på att man måste överdosera mjölmängden och DÅ blev bakverken något torra.

Men dom avslutade snyggt med att i någon mån kompensera och bifogade några varucheckar. För min del är jag ”tillbaka på ruta ett” i denna fråga. Kanske kommer jag själv på en gång i framtiden var problemet finns…

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Svar på ”Rent mjöl i påsen”

  1. Qraze skriver:

    Får önska dig ett riktigt Gott Nytt År farsan! 🙂

    Lycka till med ydde.se under 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.