Domarkurs i Skara 19-20 mars

Wästgöta/Dahls Bouleförbund har erbjudit sitt distrikts föreningar att sända deltagare till en utbildning av distriktsdomare. Denna har under helgen hållits i Skara och då i Skara Petanque Club’s boulehall. Trots att bara fem intresserade anmälts såg förbundet värdet av att utöka sin domarstab.

Det blev två mycket intensiva dagar då man pluggade regler och blev trimmade i mätteknik. Kursen avslutades med ett teoretiskt domarprov som kan ge behörighet att även göra ett praktiskt prov under en sanktionerad tävling och därmed få sin domarlicens.

Redan vid en grov rättning kunde jag konstatera att de flesta deltagarna lyckats bra med det teoretiska provet – dock inte alla. Nu ska proven till SBFs domarkommitté för en granskning och ett godkännande. Därefter väntar ett praktiskt prov där de godkända domaraspiranterna ska tjänstgöra vid sidan av en huvuddomare under en sanktionerad tävling.

Deltagare vid domarkursen, främre raden Gerd Tunje och Helena Ojala, bakre raden Bertil Tunje, Lars-Gunnar Krantz, Erkki Syrjälä och Eddy Persson, kursledare.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.