Silver i Trippel-DM V65

Lördagen den 4 juni arrangerades Trippel-DM i Skövde. Sansjö hade ett lag i V65 och det var vårt lag som vann Trippel-DM inomhus i februari. Det innebär att vi – Gunhild Carlén, Hans Johansson åsså jag – fixar klassen riktigt bra. Denna gång hade WDBFs TK beslutat att köra trippel-DM som gruppspel (brukar vara monrad med slutspel) på grund av få anmälda lag. I vår klass kom 10 lag till start och man spelade i två 5-lagsgrupper där de två bästa i varje grupp gick till semifinal. Vi fixade ”bara” två vinster i gruppspelet men eftersom resultaten gick ”vår väg” slutade vi tvåa och fick möta den andra gruppens etta. Det var Bonbons lag med Anita och Rolf Claesson samt Egon Mörk som gick obesegrade genom sin grupp. Nu hade vi dels fått upp värmen (inombords) och dels hamnat på en bana som mer passade oss (lite mera grus än hålor). Vi tog en komfortabel seger och fick i finalen möta Mariestadslaget med Per-Olof Ahlin, Rolf Hermansson och Ingemar Johansson, ett lag som besegrade oss i gruppspelet. Och det gjorde dom nu också – med besked. Men en silvermedalj att lägga till inomhus-DMs guldmedalj är inte fy skam.

Klicka här för att se resultatlista!

Mitt eget betyg på tävlingen

MINUS: Naturligtvis det låga antalet deltagande lag. Jag har dock alltid varit av den åsikten att samla alla fyra spelformerna i en enda långhelg blir för mycket. Och att mitt i alltihop lägga en lokal tävling blir ju inte mindre. Därtill hade två föreningar fått sanktion för tävlingar under DM-dagar, vilket också förvånar, även om en av dem var en propagandatävling (UT-boulen i Ulricehamn). Den andra var en mix-tävling i Tråvad samtidigt som mix-DM gick i Skara.

Det låga deltagarantalet gjorde också att man bara hade en ”symbolisk” prisutdelning – man hade inte framställt några medaljer då man inte visste hur man ev. skulle slå samman vissa klasser. Sista anmälningsdag var ju måndagen den 30 maj så man kunde kanske bestämt redan på tisdagen hur klasserna skulle se ut. Och de nya medaljerna har en fördjupad baksida för gravyr där man kan montera en ny platta om en klass som försetts med gravyr blir inställd. Så det blev lite ”avslaget” men det berodde som sagt på det låga deltagarantalet. Något för WDBFs beslutande att fundera på till nästa års DM.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.