Trea i Tvååker efter en lång tävlingsdag

Tvååkers Bouleklubb arrangerade sin traditionella propagandatävling den 16 juni. Klassen var V60d och anmälningslistan (max 192 lag) var full för länge sedan. Upplägget var ett grundspel som utgjordes av gruppspel med 4 lag i varje. Slutspelet avgjordes sedan i A- B- och C-slutspel med 64 lag i varje. Solen sken och kloten rullade som vanligt i Tvååker – otroligt lätt.

För mig var det preminär förra året och då liksom denna gång spelade Hans Johansson (SSÖ) med mig. Förra gången vann vi gruppen men torskade i första slutspelsmatchen. I år hade vi det jobbigt i gruppspelet och fick bita i det sura äpplet redan i första matchen, då vi mötte rutinerade Britt Taube och Lennart Jununger från Åkered (9-13). Därefter var det dags för ett lag från Verksveteranerna och då gick det bättre – vinst med 13-8. Sista gruppspelsmatchen var mot två vassa damer från Svansjö som hade en 13-5 vinst i sin första match. På något sätt fick jag stopp på de runda kloten och Hans skott missade sällan vilket gav oss en vinst med 13-5 och sedermera en plats i A-slutspelet.

I slutspelet gick det faktiskt lättare och trots sol och värme tog vi oss ända till semifinal innan vi fick ”bösst” – och det med besked. Har förträngt resultatet men jag tror det blev 1-13 eller 2-13. Våra banemän vann sedan finalen så det var inga dunungar vi mötte. I match om tredje pris hade vi en liten ledning större delen av matchen men i slutskedet kom motståndarna – Lisbeth och Lennart Fast från Hjärt-Lung i Falkenberg – ikapp och plötsligt stod det 12-12. Och med otroligt många fina bilar – raggarbilar och sportbilar – som inramning fick vi till en poäng som gav oss tredjeplatsen. Sansjö hade ytterligare ett lag i slutspelet – Mona och Roy Carlsson som blev trea i C-slutspelet. Sansjö Boule hade hela 27 lag i tävlingen vilket nästan kändes som en klubbutflykt. Mycket trevligt!

Här tillsammans med Hans Johansson - mycket nöjda med årets tävling som gav en tredjeplats.

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Det stora antalet deltagande lag som gör tävlingen till den populära träffpunkt som den blivit. Bra med flera mätdomare så väntetiderna blev korta. Synd att spelplatsen försvinner som lämplig bouleplats – den ska beläggas med konstgräs och blir alltså inte tillgänglig nästa år. Arrangören har dock en alternativ plats så det blir Tvååkerspelen nästa år också. Och det var ju roligt att Börje Hultin från BOR fick pris också (lovade jag att skriva).

MINUS: Det gnälldes från flera håll att arrangören tar emot anmälningar innan anmälningstiden officiellt öppnas (enl sbfonline.se). Man borde naturligtvis ha en tidigare startdag för anmälan så att det inte är fullt när första anmälningsdag är annonserad. Och sedan toaletterna: Fint skötta och moderna men alldeles för få. Långa köer och trots att herrarna blev rekommenderade att besöka lite buskage och liknande så hade ju solen och värmen även förpassad deltagare dit som sökte svalka. Men det kanske blir bättre nästa år på den nya spelplatsen.

Resultat Tvååker A-gruppen 2011

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.