En klubbliga på bredden

Vi har på WDBFs hemsida tagit del av olika ”Klubbligor” där föreningar som anmält många spelare till DM har presenterats. Och sedan en som visade hur många poäng dessa lag erövrade – dock inte antal poäng beräknat på antal deltagande lag. Dessa ska ha presenterats i ett försök att locka fler klubbar att delta med fler lag. Syftet är naturligtvis bra – ingen vore väl gladare om DM kunde locka fler spelare. Jag ska dock inte gå in på frågan varför det blev ett klent deltagande även i år. Däremot har jag gjort en egen Klubbliga där jag presenterar antalet licenser i resp klubbar. Jag vill visa att det är viktigt att föreningarna även jobbar ”på bredden” – att få så många som möjligt att spela boule. Och i nästa steg få dem att lösa licens. Detta är ju grunden innan vi kan få fler duktiga boulespelare, det måste finnas material att utveckla. Visst är det enklare att värva ”färdiga” spelare som blivit duktiga och sedan nå framgångar i DM och i förlängningen även SM. Så för mig behövs båda – och därför vill jag också presentera tabellen för klubbar ”på bredden”.

Klicka här för att se tabellen!

Får man önska något så skulle jag gärna se en tabell över antalet medlemmar som även innefattar olicensierade spelare. Då ser vi ännu tydligare vilka klubbar som jobbar ”på bredden”.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.