Singel-KM i Dalsjöfors

Dalsjöfors GoIFs boule har arrangerat årets Singel-KM i klasserna Dam och Herr. För mig är detta en underlig tävling. Förra året var premiär då jag blev medlem i klubben och strax därefter deltog i Singel-KM Herr. 19 herrar kom till start första onsdagskvällen för att spela 4 omg monrad där de 16 bästa gick till slutspel onsdagen därefter. Jag kom tyvärr inte bland dessa 16 – vann visserligen en match men det var någon som stod över en match och fick bättre klotdiff.

Så i år visste jag att man inte bara ställer ut kloten och tror att allt löser sig. Åter 19 lag och 16 till slutspel. Efter två omgångar låg jag sist och fick stå över en match. Hurra! då detta innebar en vinst med 13-7.  Att jag i sista matchen vann knappt räckte till slutspel. Då fick man möta duktiga spelare där man var nöjd för varje poäng man tog. Först lyckades jag vinna över Yngve Klaesson, och därefter Lars-Göran Axelsson, som tog ledningen med 10-4 och jag började intala mig att det kan vara gott att komma hem tidigt. Men så vände matchen och jag vann med 13-10. I semifinalen fick jag möta Yngve Dahlbom som jag också lyckades besegra på nått sätt, för att i finalen få möta favoriten Hasse Boman, som bara några dagar tidigare varit med och vunnit Guldcupen. En underlig match där Hasse tog alla sina första omgångar ”uppåt” (mot kiosken) medan jag fick stopp på mina klot (nerför) och tog mina poäng där. Och i slutskedet tog jag några poäng även ”uppför” och blev klubbmästare. Otroligt när jag knappt kom med med dom 16….

Finalisterna i herrklassen - här tillsammans med tvåan Hasse Boman till höger.

Damklassen hade inte lika många deltagare varför åtta damer gick vidare till slutspelet. Och en av klubbens ”säkra kort” bland damerna – Inger Evaldsson – gick fram utan chans för motståndarna. I finalen var det Ann-Marie Johansson som fick ge sig efter en mycket bra och jämn match.

Klubbmästaren i Dam-singel, Inger Evaldsson, till vänster och tvåan Ann-Marie Johansson till höger.

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Bra att få ihop ett singelmästerskap utan att ta en helg i anspråk. Och att detta utfördes som en ”riktig” tävling med grundspel (monrad) och slutspel med utslagning. Att köra ett mästerskap i enbart monrad är förkastligt för en seriöst satsande bouleförening utan är mer passande för en pensionärsförening där den sociala delen betyder mer än den sportsliga. Monradspelet första onsdagen var tidsbegränsad men inte slutspelsdagen trots att även denna innehöll 4 matcher. Men det funkade, tack vare att den spelades nära midsommar och det var ljust även när finalen var slutspelad ca 21.30.

MINUS: Skulle vara att jag har så jäkla svårt att missa de allra sista platserna i kvalet…  men det är knappast tävlingsledningens fel. Eller?

Det här inlägget postades i Nyheter, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.