Seriespelet: Sansjö i distriktets topp!

Öppna distriktsserierna hade vårens sammandrag i Svenljunga den 18-19 juni. Det var div 3, 4 0ch 5 och Sansjö hade två lag med – ett i div 3 och ett i div 5. Jag var förberedd på ett getingbo i div 3 med tre lag nedflyttade från förbundsserien och ett uppflyttat från div 4 så då var det ”bara” två lag kvar från det gamla div 3 – Borås PS och Sansjö. Själv var jag uttagen att spela i Sansjö-laget i div 3 men hade förhinder på lördagen. Lasse Ahlberg ersatte och jag stod i ständig SMS-kontakt med Gerd, som gav mej den ena positiva rapporten efter den andra. Lördagens tre matchen slutade alla med 3-1 vinster. Motståndare var Lille Le (Lilla Edet), BK Strand 2 (Hjo) och Kronäng (Borås). Max 6 poäng första dagen var ju kanonbra och jag började känna en viss press på mig inför söndagens spel.

Första motståndare på söndagen var Pomme de Pin (Toarpsdal) och vi var heltända. De två första matcherna vanns med 13-2 0ch 13-2. Detta väckte tydligen POM-gänget och vårt andra lag fick stryk med 10-13 och i vår match svängde det hela tiden. I slutet kom POM ikapp och vid ställningen 12-12 hade Ove i POM och jag var sitt klot kvar och ledarklotet var POMs. Mitt första klot hade jag skjutit med och missat så nu stod jag åter inför ett svårt beslut. Det blev ett lägg eftersom min miss tidigare satt kvar i minnet. Lägget blev för kort och förlusten med 12-13 var ett faktum. Därmed slutade klubbmötet 2-2. Sista matchen mot Borås Petanque blev också mycket jämn – i början. 1-1 efter de två första matcherna och Borås tog ett bra grepp över vårt andra lag vilket innebar att vi måste ge järnet för att få oavgjort. Det var inget under som skedde men vårt andra lag vände och vann och i ren glädje över detta (?) så vann vi med 13-2.  Ett sammandrag utan förlust var naturligtvis kanonbra och en tappad poäng mot POM var inget att säga om – jämnare kunde det inte bli.

Serietabell V2011 div 3 och div 5

För vårt lag i div 5 blev det lite jobbigare. En oavgjord match gav en poäng så här får laget ta nya tag i Skara till hösten. Niclas får köra lite extra lägg och skytte under semestern med sina mannar.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.