20 år den 30 juni kl 09.15

 

Tiden går fort och på nämnda datum är det exakt 20 år sedan jag fimpade min cigarrett senast – eller 7.306 dagar om man hellre vill. Och detta var efter 34 år som rökare – de sista 30 åren som storrökare. 1,5 paket om dan hann jag med för det mesta innan det var dags att vila för att orka köra igång nästa dag. Lite underligt att man förbrukade som regel hälften av dagskonsumtionen före lunch. Tror det kan bero på att man skulle ta ikapp det man missade under natten då man sov. Men den största skillnaden efter rökstoppet kom redan efter en dryg vecka. Lättare att gå utan att bli trött och plötsligt känna dofter som man kom ihåg från ungdomen. Den befarade viktökningen kom inte första året – inte andra heller. Trodde att det gäller inte alla men det gör det. Flera har senare berättat samma sak – viktökningen kommer efter ca 2 år, men den är mycket lättare att bemästra än rökbehovet. Ekonomiskt blev det också en stor skillnad. En gång räknade jag ut hur mycket jag sparat på att inte röka. Vågar inte göra det igen. Hur många veckor blir det på 20 år och ta det gånger 10 (antal paket i veckan) och dagens pris för ett paket cigarretter. Huuuu….  Och det är skattade pengar. Hur mycket måste jag tjäna för att få erforderliga pengar till rökat?  Men för att sluta måste man vara motiverad. Det hjälper inte att alla tjatar, men det kan vara väldigt roligt att överraska genom att sluta utan att tala om det till en början…..  LYCKA TILL ni som tänker försöka!

Det här inlägget postades i Nyheter, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 20 år den 30 juni kl 09.15

  1. Qraze skriver:

    Stort grattis farsan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.