SPF Hökerum på resa i Dalsland

Höstresan gick till Dalsland, när SPF Hökerum stod för arrangemanget. Ett 30-tal medlemmar från föreningen deltog samt 11 personer från SPF i Redväg som erbjöds följa med. Man startade tidigt på morgonen och första anhalten var Skålleruds kyrka, där man bjöds på fika innan man beskådade den vackra kyrkan, som 2004 röstades fram som Sveriges vackraste kyrka.

Man hade knappt hunnit sätta sig till rätta innan det var dags för nästa stopp; akvedukten i Håverud. Här fick deltagarna en gedigen föreläsning om Håverud, Dalslands kanal samt hantverks- och industriverksamheten som förekommit i bygden. Guiden tog sedan intresserade SPF-are på en tur upp genom akveduktens olika plan och berättade om byggnationen och dagens trafik på kanal och järnväg. Dals Rostock blev resans tredje stopp där man fick träffa Kerstin Ljungqvist som driver örtagård, museum och kafé samt har en konstnärsateljé med butik. I örtagården kunde man köpa allehanda örter som sägs ha speciella fördelar i medicinskt syfte.

Till Bengtsfors kom man därefter och nu var det hög tid för lunch, vilken intogs på Hotell Dalia. En lunch som passade de allra flesta, då det både var buffé och två rätter att välja på. Mätta och belåtna tog oss sedan bussen upp till ”Halmens Hus” där man blev imponerad över hur fina alster det gick att framställa av halm. Även här fanns det möjlighet att handla i butiken. Nu var de planerade besöken slut men innan vi ställde kosan söderut gjorde vi ett besök i Åmål. Här var det fritt att se på den vackra staden eller varför inte ta sig till hamnen och fika eller avnjuta en god glass i det strålande sommarvädret. Resan gick sedan hemåt mot Hökerum med ett stopp för en fika på vägen. Bengt Tisell företrädde SPF-arna från Redväg när han tackade för att dom fick möjlighet att följa med på resan, och satte stort värde på det samarbete de båda SPF-föreningarna har vid olika arrangemang. Bengt Asp som var en av arrangörsklubbens duktiga ledare tackade alla deltagarna som bidrog till att resan blev så lyckad, och även ett tack Bertil Leidek som inte bara körde bussen utan även bistod med service vid de olika stoppen.

Här får SPF-arna en gedigen föreläsning om Håverud och dess bygd samt den industri och det hantverk som förekommit.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.