Fullt hus i Hökerum vid AdventsCupen!

Hökerum Byggs AdventsCup arrangerades den 17 december i Hökerums boulehall. Det var Dalsjöfors GoIF (DAL) som stod som arrangör och man spelade i klassen V55MXt. 32 lag gav hela 96 spelare! Det blev trångt och gemytligt och det flöt på överraskande bra. Man spelade 4 omg monrad och sedan ett slutspel med 16 till A- och 16 till B-slutspel. Alltså 8 matcher, med tidsbegränsning t.o.m kvartsfinalerna. Hökerum Bygg hade sponsrat förstapriset på 3.000 kr och detta bidrog säkert till att denna extratävling fick fullt deltagarantal redan inom en vecka efter att inbjudan gått ut. En annan faktor som också säkert bidrog till den goda anslutningen var att det inte fanns någon mer klubbtävling i Wästgöta/Dahls distrikt under hela december. Den 3 december arrangerades dock Lag-DM i Borås men boulespelarna ville tydligen ha ännu mer tävlingsspel.

Till tävlingen kom en hel del långväga gäster även om huvuddelen var från Sjuhärad. Ganska långväga får man väl kalla de som kom från Öland, Gränna, Helsingborg, Falkenberg, Göteborg, Landvetter, Lerum, Skatås, Skara och Skövde.

Finallagen, fr.v. Hans Johansson, Gunhild Carlén och Eddy Persson från Sansjö, samt segrarna Börje Hultin, Sirkka och Kjell Petersen från Borås PS och Kronäng.

Trots de många lagen och en ganska generös tidsbegränsning var tävlingen avklarad strax före kl 18. Själv hade jag tippat på minst en timme längre tid. Ett plus till tävlingsledningen.

Klicka här för att se A-slutspelets resultat!

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.