Hökerumshallens dagar är räknade!

Hökerums boulehall avverkar nu sin 16:e vinter med boulespel för många människor. Både inom bouleföreningar och andra organisationer. Föreningarna har under årens lopp arrangerat många tävlingar och även DM har arrangerats i hallen. Men en viktig ingrediens i hallens verksamhet är det sociala spel som i tävlingsform har arrangerats på dagtid och likaså en kväll i veckan. En verksamhet som klassas som ypperlig friskvård och då särskilt för lite äldre personer. Den nu pågående ”InneKnallen” – en träningsserie – är inne på sitt 14:e år. Denna serie samlar inte mindre än 128 spelare plus reserver och pågår från oktober till mars.

Hökerums boulehall som haft en viktig samlande verksamhet i 16 år.

Nu har Dalsjöfors GoIF (DAL) som under alla år drivit hallen, blivit uppsagda av hyresvärden. Denne har sålt flera fastigheter i området och nu ska här bli en snusfabrik istället. Själva boulehallen kommer att vara företagets lagerbyggnad. Företaget kommer från Sparsör (strax utanför Borås) och satsar även på en ny produkt: nikotinfritt snus. Företaget räknar med att det kan innebära nyanställningar när allt är klart.

Hallen har haft ett bra geografiskt läge och trots att den ligger ganska centralt har den dessutom haft goda parkeringsmöjligheter. På bilden ses mängden bilar "bara" under en måndagstävling för daglediga.

Egentligen har de gångna 16 åren satt sina spår, och det som tycktes som jättebra då, är nu lite för undermåligt. Att sakna vatten och avlopp och därmed godtagbara sanitära installationer är inte bra i dagens samhälle. Likaså ventilation och uppvärmning. Det sistnämnda har skett via oljepanna, där vi vet vilken kostnad oljan har idag. Därför måste boulespelande invånare i bygden gemensamt försöka få en ny hall till stånd i kommunen när hösten kommer.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.