Tveksam prisfördelning vid bouletävlingar

Efter en längre tids tveksamheter när det gäller prisfördelning och total procent prisvärde vid bouletävlingar har jag börjat att fundera. Och de tävlingar som jag har hört mest tveksamheter från är arrangerade i Borås boulehall. Och vad som är mest anmärkningsvärt är att det är tävlingar med riktigt många deltagare som har tveksamheter när det gäller tävlingspriser. För mig och de föreningar jag är och har varit engagerad i har följt SBFs rekommendation: Vid sanktionerade tävlingar bör minst 60 procent av startavgiften gå tillbaka till deltagarna i form av priser i pengar eller varor. Länge har misstankar och obekräftade uppgifter talat för att så inte skett vid tävlingar i Borås boulehall. Och det konstiga är att detta oftast gäller tävlingar med många deltagare. Tänker man då som så att med så många deltagare blir det svårare för pristagare att räkna ut om rekommenderade priser delas ut? Om det är så, så klassar jag det för ”sniket” av högsta grad. Tävlingsarrangörer som har ”rent mjöl i påsen” bör göra som jag gjort vid de tävlingar jag varit med och skapat: Sätt upp ett anslag vid spelstart vilka priser som utgår vid de olika placeringarna. Snyggt och trevligt – kan sättas upp där man även anger ”Dagens tävlingsjury”.

Ett exempel på anslag om priser!

Det var andelen av startavgifterna som nämndes ovan. Nu till ev utjämning av priser mellan klasser om man arrangerar en tävling med fler än en klass. SBFs regler säger: Varje spelklass bör generera sina egna priser. Tävlingsarrangör som avser att omfördela priser mellan klasser ska redan i inbjudan meddela detta. Detta är en REGEL – inte en rekommendation – varför den måste följas! Att ett brott mot denna bestämmelse begicks på en tävling ganska nyligen berodde – enl tävlingsledningen – på okunskap varför man direkt efter påpekandet kompletterade prissummorna till pristagarna. Snyggt gjort!

Jag kommer naturligtvis att försöka hålla mig informerad hur det kommer att tillgå i fortsättningen. Jag vill ju inte att vi i W/DBF i allmänhet och Borås i synnerhet ska få stämpeln att inte följa regler och rekommendationer när det gäller priser.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.