Skatås och Hökerum vann årets Sten Sture Mixen!

Ulricehamns IFs boulesektion arrangerade för 14:e året i följd Sten Sture Mixen. Årets upplaga spelades i två klasser – Öppen och Veteran 65. Båda klasserna i mixdubbel där öppna klassen lockade 12 lag och man spelade gruppspel med slutspel för de 8 bästa lagen. Veteranklassen samlade 63 lag och där spelade man 5 omgångar monrad följt av placeringsmatcher för de 8 bästa lagen.

Segrare i öppna klassen: Hannu Kolehmainen och Carina Åström, Skatås.

Segrare i öppna klassen: Hannu Kolehmainen och Carina Åström, Skatås.

Skatåslaget med Carina och Hannu vann genom att i finalen besegra boråslaget från Kronängs IF Sirkka och Kjell Petersen. I match om tredje plats vann det mogna laget från Sansjö, Gerd och Bertil Tunje som besegrade Pomme de Pin-laget med Berit och Lars-Åke Sjöberg. Bra gjort av paret Tunje som också får en eloge för att flytta sig till öppna klassen för att underlätta spelupplägget.

Finalspel i match om första plats spelades mellan Dalsjöfors Christina och Jan Ahlberg mot Hökerums Anita och Egon Ekunger.

Finalspel i match om första plats spelades mellan Dalsjöfors Christina och Jan Ahlberg mot Hökerums Anita och Egon Ekunger.

Efter veteranklassens monradspel var det dags för placeringsmatcher och tabellen visade då att Dalsjöforslaget med Ahlbergs låg på 1:a plats följt av Hökerums Ekunger på 2:a plats – båda lagen obesegrade med 5 vinster. Denna match var väldigt spännande fram till 8-8 då Ekungers fick till ett par bra omgångar och tog hem förstapriset. Se resultat nedan, och i slutresultat veteranklassen så observera att de första 8 lagen spelat 6 matcher totalt, övriga 5 matcher.

 

Är det svårt att gissa vilka som just vunnit årets Sten Sture Mixen i veteranklassen?

Är det svårt att gissa vilka som just vunnit årets Sten Sture Mixen i veteranklassen?

Arrangörens mediaansvarige – Anita Larsson – lyckas som vanligt att få media att besöka den populära tävlingen. Både Ulricehamns Tidning och Borås Tidning var på besök och det var Lennart Odén som var reporter från Borås. Han stannade och fick ett utförligt material till sin tidning. Bra jobbat av Anita, och heder till båda tidningarna som gjorde en fin propaganda för boulesporten!

Borås Tidnings Lennart Odén fick göra en segerintervju med Anita och Egon från Hökerum Boule.

Borås Tidnings Lennart Odén fick göra en segerintervju med Anita och Egon från Hökerum Boule.

 Se slutresultat öppen och monradtabell veteran

 Se slutresultat veteranklassen

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.