Så nära, så nära, så nära i Skene!

Skene Boule arrangerade för tredje året 4-mannatävlingen ”Stigs Minne”. 26 lag kom till start och spelupplägget var två dubbelmatcher följt av en singel och en trippel. Fyra klubbmöten innebar 8 matcher för varje lag, i form av monrad utan slutspel. Hökerum ställde upp med ett lag – just det framgångsrika lag som leder Borgen Cup. Fick möta Borås Boule Club 1 i första matchen som man vann med 3-2 (förlorade trippeln som ger 2 poäng). Mötte i andra matchen ett Sansjö-lag som besegrades med 6-0. Ronnie Andersson spelade singelmatcher med sedvanlig säkerhet och framgång. Per-Ola Eliasson, Egon Ekunger och Eddy Persson stod för trippelspelet. I dubblarna spelade Peo och Egon ihop och Ronnie och Eddy i det andra dubbellaget.

Efter två stora segrar blev motståndet hårdare och nu väntade Kinds lag 1, där Hökarna i de allra sista klotkasten avgjorde till sin fördel. Nu låg HÖK på första plats inför sista klubbmötet och fick då möta Falkenberg. Det var nu det gällde. De två dubblarna vanns av HÖK och nu räckte det med en vinst till – antingen singeln eller trippeln. Ronnie spelade singeln mot Falkenbergs Anita Larsson och hade en ledning med 10-4 medan trippellaget låg under med 3-4 klot. Trodde vi att allt var klart? Litade vi på att Ronnie, sin vana trogen, åter skulle hjälpa oss? Nämnas bör att temperaturen nu var uppe i drygt 28 grader och att spela sin 8:e match kan få vem som helst att bli lite trött. Nu började Anita ta poäng mot Ronnie, men ingen kunde väl tro att hon skulle komma ifatt innan Ronnie rullade in 13:e poängen. Men det gjorde hon – helskärpt spel och avslutade med en 3:a vann hon med 13-10. Nu var vi tvingade vinna trippeln, men tidsbegränsning blev stressande och vi gjorde några misstag vilket gav Falkenberg segern i tävlingen. Men våra stora segrar gjorde att vi hade klart bästa klotdiff och klart bästa egna poäng, vilket gjorde att vi ändå tog andraplatsen. Ett skönt besked när Borgen Cup börjar nästa vecka.

Finallagen i Stigs Minne 2014: fr.v segrarna Ove Johansson, Anita och Kurt Larsson samt Romano Percat, tvåorna Ronnie Andersson, Egon Ekunger, Per-Ola Eliasson och Eddy Persson.

Finallagen i Stigs Minne 2014: fr.v segrarna Ove Johansson, Anita och Kurt Larsson samt Romano Percat, tvåorna Ronnie Andersson, Egon Ekunger, Per-Ola Eliasson och Eddy Persson.

Se resultatlistorna här!

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.