Årets sommarfest i Hökerums Boule

Fredagen den 22 augusti hade Hökerums Boule sin traditionella sommarfest – en fest där klubben bjuder medlemmarna på mat, dryck och engagerande aktiviteter. Årets fest var förlagd till Nitta där paret Birgit och Bo Ernvid ställde sin trädgård och uterum till förfogande. Men började med en klurig lagtävling där man skulle ta fram namn på städer eller länder, vars bokstäver kastats om. Några av de ”svårare” orden var Coleraban, Pinsnea, Itrakeno osv. Vinnande lag fick var sin hel annanas. En skiljefråga var festkommitténs sammanlagda totala längd. Lisbeth Janson fick fram 650 cm snabbt men blev av undertecknad uppmanad att lägga till en cm. Synd, för rätt svar var 650 cm! Nästa tävling var i sångens tecken, där man fick namnet på en artist och först att resa sig och sjunga en snutt från artistens repertoar fick poäng. Vinnande lag fick askar med små tomater. Åter en skiljefråga: Festkommitténs gemensamma vikt. Många var ganska nära men när undertecknad klämde i med sitt förslag låg man illa till. Jag påpekade att om inte mitt förslag var närmast har inte uppgiftslämnarna varit ärliga. Naturligtvis hade dom varit det – men man kunde väl testa lite…

Flera av deltagarna på paret Ernvids inglasade altan, eftersom vädrets makter drev oss under tak.

Flera av deltagarna på paret Ernvids inglasade altan, eftersom vädrets makter drev oss under tak.

Birgit och Bosse hade, förutom ordnat det trivsamt hemma för festen även planerat för lite utomhusaktiviteter efter maten. Vädrets makter ville annorlunda så vi trivdes med tillvaron på den inglasade altanen. Ett tack till Ernvids samt den alltid lika välplanerade verksamheten som fest- och medlemskommittén ordnar, bemannade av Anita Ekunger, Ann-Christin Björklin, Karin Hult och Lisbeth Persson.

 

Mörkret sänker sig över Nitta och ger en mysig atmosfär på festen.

Mörkret sänker sig över Nitta och ger en mysig atmosfär på festen.

 

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.