Imponerande i naturen

Naturen kan imponera och särskilt på hösten. De senaste solskensdagarna bjöd på, för mig, ett underligt skådespel på himlen. Solen hamnade bakom ett moln och strax strålade breda solstrålar fram. Såg riktigt imponerande ut, men det som överraskade mig var, att när molnet förflyttade sig, stannade de fält kvar, som skapats av solstrålarna. Troligen fuktig luft som belystes av solen och som blev kvar när molnet drog bort.

 

Solstrålarnas sken kvar när molnet drar sig bort.

Solstrålarnas sken kvar när molnet drar sig bort.

Vad kan spindlar? En morgon med solsken men också dagg kvar från natten, såg man hur en (eller flera) spindlar dragit trådar från piskställ ca 1,90 högt mot en vägg ca 2 m högt och 3 meter bort. Fäster den tråden, klättrar ner samtidigt som den förlänger tråden och traskar 3 m bort och klättrar upp 2 m och fäster på väggen? Eller kan spindlar flyga?

 

Spindeltrådarna syns tydligt i motljuset då de är daggklädda.

Spindeltrådarna syns tydligt i motljuset då de är daggklädda.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.