Premiär för HÖK-tävling i Ulricehamn

Nitta Rundvirke Veterancup blev Hökerum Boule’s premiärtävling som vi förlagt till nya boulehallen i Ulricehamn. Man spelade i klassen Veteran 65 mix-trippel och tävlingen samlade 34 lag, alltså över 100 spelare som samsades på de tio banorna. Spelupplägget var 5 omgångar monrad där de 6 bästa lagen spelade placeringsmatcher, dvs 1:an mötte 2:an i match om första pris, 3:an mot 4:an om tredje osv. Och det blev verkligen så spännande i dessa matcher som man kunde önska. Laget från Kärnan (Helsingborg) och Dalsjöfors med Inger Löfgren som kapten hade en ledning med 10-3, vilket många trodde att nu var det klart. Sansjölaget med Göran Larsson som kapten gav inte upp så lätt – kom nästan ikapp när man hade 11-12 då Inger Löfgrens lag fick en kanonbra omgång och tog den sista poäng som fordrades för vinst. I matchen om 3:e plats hade Tibro med Monica Andersson som kapten en ledning med 8-6 när sista omgången spelades mot Skene/Kinds lag  (Gudrun Andréasson) då Gudruns lag hade en poäng inne och tre klot kvar att kasta. Med matchens allra sista klot lyckades Jan-Erik Johansson lägga in ett klot som gav vinst med 9-8.

Pristag

Pristagarna: Jan Ahlberg, Inger och Ove Löfgren, Bertil och Gerd Tunje, Göran Larsson, Gull-Britt Svahn och Jan-Erik Johansson samt Gudrun Andréasson.

Arrangörsklubben Hökerum Boule kommer nästa år att arrangera fler tävlingar i Ulricehamns nya boulehall som är mycket trivsam och funktionell även när deltagarantalet är över 100…

Här ser du hela resultatlistan!

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.