13:e av 34 i Falkenberg

Falken Petanque arrangerade sin tävling ”Falkens Novembermix” den 23 november. Det kom 34 lag till start och man spelade i klassen V65MXd. Falkenbergsklubben kör tydligen utan tidsbegränsning, så även denna gång, och man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel. Jag spelade för första gången i en tävling med Gullan Svahn från Kind så vi hade inga förväntningar att infria. I första matchen stod vi nog för tävlingen längsta match – hade en ledning med 10-4 där damen hos motståndarna från ett hemmalag stod för ett nästintill felfritt skytte, och där den manliga delen hade svårt med sina lägg. Helt plötsligt skedde en förändring hos motståndarna – damen började missa sina skott och mannens lägg blev kanonbra.  När dom kommit i kapp till 10-9 var det nog bara vår match som höll på. Man började känna hur nerverna började göra sig påminda och inför den stora publiken tog sig motståndarna upp till 10-12. Vi tog en etta och vid ställningen 11-12 kom sista omgången. Dom fick in sitt sista klot medan Gullan hade ett och jag två klot kvar. Gullan lägger in sitt och när jag sedan lägger in ett så var segern klar. Efter den tuffa matchen följde två förluster och vi låg nånstans på 25-26 plats. Fjärde matchen gav en vinst och den femte en klar seger, så premiären av vårt samspel blev en hedersam 13:e plats. Den givande spelframgången i början och slutet av tävlingen lockar till en fortsättning…

Se hela slutresultatet här!

 

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.