Många lag men få klubbar i årets sista i Ulricehamn

Ulricehamns IFs boulesektion arrangerade sin sista tävling för året i sin boulehall. Det var Sparbankscupen som spelades den 11 december med 38 lag på startlinjen. Man spelade i klassen V65 dubbel och upplägget var 5 omgångar monrad utan slutspel. Att notera är att av de 38 lagen kom 29,5 st från enbart tre föreningar – Sansjö stod för 6 lag, Dalsjöfors för 9,5 och hemmaklubben för 14 – alltså över hälften från dessa tre klubbar. Hökerum hade 2,5 lag med – Gunvor och Per Jörgensen, Ingmar Andersson och Lilian Johansson samt ett halvt lag med mig som spelade med Inga-Lill Johansson från Dalsjöfors. Inga-Lill och jag spelade våra 5 matcher genom att 3 gånger tampas med ULC-lag och 2 gånger med DSF-lag. Vi började mot ULCs Britta o Hugo Larsson med en seger på 13-8, fortsatte mot ULCs Boris Rygert o Eivor Johansson, nu med förlust på 4-13. Därefter kom motståndet från DSF med Inger Evaldsson o Kurt Petersson – tyvärr ny förlust med 8-13. Sedan fick vi revansch på DSF genom att möta Birgitta Eliasson och Tage Engström där vi ”rättade till” vår skrala poängdiff – nu vinst med 13-1. Avslutningen gav en vinst med 13-10 mot hemmalaget med Gary o Lillemor Aldén och summan av dagens slit blev 3 vinster och +6 i kvot och en 13:e plats.

Segrarna Löfgren

Segrarna – Inger och Ove Löfgren, Kärnan, Helsingborg.

Min åsikt om tävlingsformen monrad utan slutspel är väl känd, och passar bara vid tävlingar där huvudsyftet är social samvaro. Där är den godkänd. Men som en tävling i en verksamhet som ingår i Riksidrottsförbundets familj får den inte godkänt av mig. Denna gång återigen bevisad: Sista omgångens allra sista match – Löfgrens från KÄR möter Boris o Eivor från ULC. Båda har 4 vinster och alla andra matcher är slut. Alltså fullt med åskådare runt slutmatchen, och spännande som tusan. Vid 10-10 turades lagen om att ligga närmast lillen och det tog ett par omgångar till innan Löfgrens till slut avgjorde. Och fick naturligtvis första pris! Laget som tagit sig fram till denna slutliga match och förlorade mycket knappt borde slutat tvåa. Det brukar lag bli som förlorar en final. Men icke i detta system, där huvudsyftet lyser igenom – alla kan åka hem samtidigt. Var hamnade ”finalförlorarna”? Jo på 5:e plats!!!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.