Väl förberedd till kommande Julhelgen

Julebrödet

 

Nu är Julbrödet också klart, två stycken Valnötsbröd som är jäkligt goda och omtyckta av våra närmaste. Receptet har jag sparat från Borås Tidning den 12 december 1990, och i början ”överdrev” jag lite och skulle ha färska valnötter. Det innebar att jag satt på kvällarna och knäckte nötter till flera bröd. Det finns en nackdel – en enda liten bit av skal kan ställa till förtret – men ekonomisk fördel för tandläkarn. Numera använder jag valnötskärnor i påse!

Årets köttbullar under "produktion" - i år dubbel sats...

Årets köttbullar under ”produktion” – i år dubbel sats…

Nästa punkt som brukar vila på mina axlar inför Julen är ”mina” julköttbullar. Tänkte hoppa över dessa i år, men när barnbarnen ringer och ber mig: Du tar väl med dig dina julköttbullar – ja då hade jag inget val. Men i helgen fick jag klart dessa också. En nackdel: Man provsmakar alldeles för många under tiden man steker köttbullarna på 1,5 kg köttfärs.

Receptet på Julbrödet hittar du här!

Hur du gör goa Julköttbullar ser du här!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.