Ungdomskontrakt för William i UIFs Hockey

Vårt barnbarn William har spelat hockey i ungdomslag i flera år. När han i år fyller 17 år har han fått ett ”Utvecklingskontrakt” tillsammans med 3 andra juniorspelare i Ulricehamns IFs hockey. Att få ett utvecklingskontrakt innebär att tillsammans med A-laget få träna och ”känna på” de vuxnas träningar och spel. Att William har styrka och temperament som borde räcka till kan farfar Eddy intyga, som önskar honom lycka till.

 

William Persson i action den gångna vintern.

William Persson i action den gångna vintern.

Tränaren Daniel Elofssons betyg om William, hämtat från Ulricehamns Tidning:

Under våren har A-trupp och J-trupp tränat flera pass tillsammans och under dessa pass är det flera yngre spelare som visat upp att man vill vara med och utmana.

Fyra spelare har nu fått ett utvecklingskontrakt med UIF Hockey vilket innebär att man tränar sommarträning med A-truppen och man får även gå på is med A-truppen i augusti. De fyra som skrivit på ett utvecklingskontrakt är Simon Josefsson, William Persson, Emil Holmqvist och Isac Engerby.

Daniel Elofsson om forwarden William Persson: Väldigt träningsvillig och har imponerat stort under våra konditionspass och styrkepass. När vi har våra konditionspass så är han längst fram och utmanar, hack i häl på ”Mella” och Allard och andra a-lagsspelare. En spelare som tagit stora kliv fysiskt sett under våren och det ska bli spännande att följa honom under sommaren och när vi går på is. Han har verkligen rätt inställning till träning.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.