Sirkka och Kjell vann het tävling i Hökerum

ICA Kvantum Cup arrangerades torsdagen den 2 juli i ett otroligt soligt och varmt väder. Så varmt att det blev ohälsosamt för några vilket tvingade 4 lag att under tävlingen att dra sig ur. 56 lag startade och ”i mål” kom 52 och man spelade V65 mixdubbel. Upplägget var detsamma som körts ett par år tidigare i Svenljunga, dvs man spelade först 3 omgångar monrad och de 8 bästa gick till ett A-slutspel i cupform. Resterande lag, från plats 9, fortsatte att spela 2 omgångar monrad som ett B-slutspel.

Prispallen vid ICA Kvantums Cups A-slutspel, fr.v segrarna Sirkka och Kjell Petersen KIF, tvåorna Britta Säfsten och Bertil Ryberg ÅRE, treorna Leopold Böttcher och Christiane Negrelli HÖG samt på fjärde plats Claes Olsén och Barbara Edström HVE.

Prispallen vid ICA Kvantums Cups A-slutspel, fr.v segrarna Sirkka och Kjell Petersen KIF, tvåorna Britta Säfsten och Bertil Ryberg ÅRE, treorna Leopold Böttcher och Christiane Negrelli HÖG samt på fjärde plats Claes Olsén och Barbara Edström HVE.

Det var synd att så många åkt hem när A-slutspelets avslutande matcher, final och match om tredje pris, spelades. Kvartsfinalerna gick relativt fort med ganska klara segrar, som förde dessa till semi. Redan här började jämna matcher med resultaten 12-10 resp 9-8. Till final gick KIFs Kjell och Sirkka Petersen och ÅREs Bertil Ryberg och Britta Säfsten. ÅRE tog en stor ledning men KIF tog sig sakta men säkert upp till 12-11 och kunde säkra segern. Matchen om tredje pris var inte mindre spännande, då HVEs lag med Barbara Edström och Claes Olsén gick upp till 12 och såg ganska säkra ut. En tuff upphämtning av HÖGs lag med Leopold Böttcher och Christiane Negrelli gav till slut en seger med 13-12.

 

Pristagarna i B-slutspelet, fr.v segrarna Bengt-Åke Andersson och Birgit Adler SSÖ, tvåorna Inger Vestin och Lars-Erik Fritioff SSÖ/BBC, treorna Leif Johansson och Dorothy Johansson BON samt på fjärde plats Gull-Britt Svahn och Per-Ola Eliasson KIN/HÖK.

Pristagarna i B-slutspelet, fr.v segrarna Bengt-Åke Andersson och Birgit Adler SSÖ, tvåorna Inger Vestin och Lars-Erik Fritioff SSÖ/BBC, treorna Leif Johansson och Dorothy Johansson BON samt på fjärde plats Gull-Britt Svahn och Per-Ola Eliasson KIN/HÖK.

B-slutspelets slutmatcher gav en jämn resultatlista med fyra lag på prisplats. Segrade gjorde SSÖs Birgit Adler och Bengt-Åke Andersson med 4 matchvinster, 24 diff och 59 egna poäng, tvåan tog BBC/SSÖs Lars-Erik Fritioff och Inger Vestin med siffrorna 4-22-61, trean kom från Skövde (BON) med Dorothy Johansson och Leif Johansson med 4-22-60 följt av HÖK/KIN med Per-Ola Eliasson och Gull-Britt Svahn med 4-15-53.

Om en månad arrangeras en likadan tävling i Svenljunga, torsdagen den 6 augusti hos Kinds BS men i klassen V65 dubbel, dit undertecknad tar emot anmälningar eller direkt på sbfonline.se

Här ser du A-slutspelets matcher och resultat!

Här ser du hela B-slutspelets lag och matcher!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.