Lisbeth vann sin premiärmatch i SM

SM 2015 i Uppsala blev premiär för Lisbeth när det gäller spel i SM. Vi hade inte anmält oss men på fredag eftermiddag före SM bestämde vi att åka ut på en utflykt. Mitt förslag blev Uppsala ett par dagar där vi på hemvägen kunde besöka hennes kusin och man i Örsundsbro. Sagt och gjort – hotellrum beställdes på Hotel Uppsala, där jag bodde förra gången SM gick i Uppsala. När det var gjort tyckte jag att, när vi ändå var där och skulle titta på matcher där vi hade bekanta som spelade, lika gärna kunde spela själva också. Anita och Egon Ekunger erbjöd sig att kolla om vi kunde efteranmäla oss, vilket blev ett OK.

Lisbeth framför bana 139 där hon gjorde debut i Boule-SM

Lisbeth framför bana 139 där hon gjorde debut i Boule-SM

Vi kom i en poolgrupp där vi fick möta gamla goda vänner från Ödenäs i första matchen – Christina och Lennart Andersson. Detta blev Lisbeths premiärmatch i SM, och Andersson’s hade en ledning hela tiden tills dom kom till 11. Då började vi hämta upp försprånget och kom till 11-11 då fick vi ännu en bra omgång som gav 2 poäng och seger. I ”vinnarmatchen” mötte vi ett erfaret lag från Leksand, som hade 13-3 i sin första match, och nu slog oss med 13-5. Ödenäslaget vann ”förlorarmatchen” vilket innebar att vi möttes på nytt. Nu tog dom rejält med poäng de första rundorna och tog en rejäl ledning upp till 11. Då började vi åter hämta upp poäng, men i stort sett bara 1 poäng åt gången. Vi kom nog bara till 8 eller 9 när Andersson’s satte stopp för vårt fortsatta liv i årets SM. Men det var en nöjd Lisbeth och hennes man som tyckte det gick bättre än dom trodde.

Hökerum Boule hade ytterligare två lag med i SM, Birgit och Bo Ernvid samt Anita och Egon Ekunger. Det var premiär även för Birgit och Bosse, men dom fick en jobbig dag med förlust i båda poolmatcherna. Bäst av oss HÖKar gick det för Anita och Egon som vann sin tredje match och fick spela utjämningsmatch. Tyvärr tog även deras SM-äventyr slut här och vi kunde konstatera, trots resultaten, att Uppsala är en trevlig stad och att Botaniska trädgården är en fin inramning av ett SM.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.