Välfyllt månadsmöte hos SPF Seniorerna

SPF Seniorerna i Hökerum startade höstens verksamhet med en månadsträff i missionskyrkan. Trots soligt och fint väder kom det 65-70 medlemmar, vilket fyllde samlingssalen som var dukad med 3 långbord. Ordföranden Bengt Asp hälsade alla välkomna och då även Dalsjöfors PRO-teater som spelade upp sin egen föreställning av ”Hälsa hem”. I detta fall gällde det hälsan, och en resa till ett spa-hotell, där man fick uppleva lite oväntade situationer. För regi och ljudteknik svarade Gunnel och Matts-Olof Bergman. Bengt Asp tackade teatergruppen och gav dom lite blomster som visad uppskattning.

Urban Zander gästade också träffen och gav utförlig information om det nya kommunala pensionärsrådet (KPR) och deras arbete. Närmast arbetar man för att även suppleanterna ska ha närvarorätt på alla möten, vilket är naturligt, i alla fall i föreningslivet, för att dessa ska vara insatta i verksamheten när dom blir kallade att tjänstgöra. Han hade fler önskemål såsom att kommunen bör bygga trygghetsboenden för våra äldre invånare, och att man gör det intill befintliga äldreboenden, för att få gemensamma samordningsvinster. Gratis bussresor är en annan viktig fråga, när ytterområdena blir av med service som flyttats in till centralorten. Han avslutade med att uppmana medlemmarna att höra av sig med förslag på förbättringar för kommunens äldre befolkning.

Efter kaffeservering blev det lottdragning samt en hel del information av Bengt Asp, t.ex resan till Bingo-Lotto 27 sept, föreläsningen i Folkets hus ”En åldrande befolkning att leva frisk länge” med prof. emeritus i geriatrik Gustav Bucht från Umeå. Vidare en SPF-dag den 6 november, matt-curlingen i Rångedalahallen som börjar redan den 9 september. Den 16 oktober står Pub-afton i Hällstads bygdegård på programmet. Månadsträffen avslutades med att man sjöng nationalsången.

Dalsjöfors PRO-teater, fr.v Göran Pettersson, Birgitta Pettersson, Rosita Dahlström, Sverker Ulfsson, Kerstin Lindblom (och utanför bild Anita Artursson).

Dalsjöfors PRO-teater, fr.v Göran Pettersson, Birgitta Pettersson, Rosita Dahlström, Sverker Ulfsson, Kerstin Lindblom (och utanför bild Anita Artursson).

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.