Sportsöndag med barnbarn

Söndagen den 7 februari blev en sportsöndag för Lisbeth och mig. Redan kl 10.15 bar det iväg till Fristadshallen där vårt barnbarn, Daniels grabb Lukas, spelade innebandyturnering för Södra Vings IF.

Lukas under en rast i Fristadshallen.

Lukas under en rast i Fristadshallen.

Det var många lag med i turneringen och det var i ådersklassen födda 05/06 som deltog. De flesta lagen bestod av spelare födda 05, medan SVIF-laget hade de flesta ett år yngre, varför uppgiften blev tuff för det röd-svarta laget. Lägg därtill att SVIF-arna inte fick med sig godkänt antal spelare inkl avbytare och därför fick flera spelare spela oavbrutet.

Men vad som måste ha blivit en behållning av tävlingen var det goa kämpandet som alla visade och laget kommer säkert att snart ta för sig ordentligt i snar framtid.

 

Efter startmatchen i Fristad blev det snabbt en resa till Ulricehamn (via en korvkiosk) där ett annat barnbarn, Patriks grabb William, spelade ishockey och med sitt lag UIFs J18. Nu var det seriefinal mot Skara (som hade samma poäng som UIF men bättre målskilland). Det blev en spännande match och undrar om inte farmor Lisbeth var lika heltänd på läktaren som William på isen.

Wille o Libbe 2

Lagkapten Wille Persson efter en väl förrättad insats, här grattad av farmor Lisbeth.

Skara började starkt och redan efter 5 minuter stod det 0-1. Jag tycker mig ha märkt att UIF-laget behöver lång uppvärmningstid, för ofta blir första-perioden något blek. Men om det är för att ge publiken lite spänning så lyckas dom bra. I matchens fortsättning låg UIF under även med 2-3 men då ökade man trycket mot gästerna och vid 1 minut kvar av matchen hade man ledning med ointagliga 6-3. Precis i slutminuten fick Skara ett välförtjänt tröstmål och skrev slutresultatet till 6-4 för UIF. Wille gjorde ett av målen i mitten av matchen när det stod och vägde. De flesta målen i matchen både för UIF och Skara släppte man in då man hade en spelare i utvisningsbåset. Man vinner inga matcher där men gränsen för tillåtet och otillåtet spel är ju hårfin så det gäller att inte åka på ”onödiga” utvisningar, om det finns sådana.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.