När mycket blir för mycket väntar Akuten

Efter den senaste tidens aktiviteter på många håll så tror jag att det var då kroppen sa ifrån. Detta hände i onsdags Vecka 7 då jag inte minns kl 11 vad jag gjorde kl 9 exempelvis. Så fortsatte hela dan, jag glömde bort ett styrelsemöte i SPF, jag visse inte kl 17 om jag ätit någon lunch. Mitt viktigaste dataprogram, där jag gör 99 % av mina alster, ballade ur så jag fick anlita Daniel. När han ville ha koder och lösenord så var dom helt borta i mitt översta kontor. Nu blev Lisbeth och barnen oroliga och jag märkte naturligtvis att mitt minne var dåligt, men otroligt tacksam att Daniel fixade dataprogrammet. Det lättade jättemycket.

På lördag förmiddag blev det ett besök här på Akuten, Borås sjukhus.

På lördagsförmiddagen blev det ett besök här på Akuten, Borås sjukhus.

På torsdagen hade jag som första uppgift att ”läsa in” koder och lösenord och andra saker som tillfälligt var borta. Minnet hade kommit tillbaka till största delen men det kändes lite tungt i huvudet. Fredagen likadant så på lördagsmorgon tyckte Lisbeth att jag skulle ringa 1177. Dom gav mig beskedet att åka till Akuten i Borås. Och till min stora glädje var det otroligt lugnt där – efter 1 timma hade dom både dator-röntgat huvudet, tagit EKG och en mängd andra prover. Alla gav svar att det var inget som kunde ge mig mina besvär, men dom ville behålla mig till söndagen för observation. Hamnade på Rehab V55 (avdelning för stroke), där jag fick lämna uppgifter om det mesta i mitt liv. Nu väntar två undersökningar  som jag kommer att få kallelse till, en EEG-koll och en magnetröntgen. Innan detta blir gjort rekommenderar läkaren att jag inte kör bil. Inte lätt då att bo på landsbygden när frugan inte kar körkort.

Under mitt besök på Borås Sjukhus började jag förstå att en orsak till mitt hälsotillsrånd kan vara stress och för mycket engagerad i många olika uppdrag. Och det var inte svårt att förstå att detta håller inte i längden. Kommer nu kraftigt minska mina uppdrag och börja tänka på mig själv, och min familj. Försöker avsluta påbörjade projekt (ev med lite hjälp) och inte ta på mig ”måste-uppdrag” – uppdrag som har dagar och tider spikade, utan ställa upp sporadiskt när jag känner att det kan passa mig. Hoppas jag snart kan komma igång igen i maklig fart…

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.