17 mars = dag 9.000

Den 30 juni 1991 fimpade jag min senaste cigarett, detta efter närmare 34 års rökning. De sista 25 åren som rökare förbrukade jag nästan 1,5 paket om dagen (25-28 st). Trodde aldrig att jag skulle lyckas men händelser inom Lisbeths och min familj 1991 gjorde mig så motiverad att jag nästintill aldrig blev röksugen. Som den tävlingsmänniska jag är så satte jag upp ett mål – att nå så långt som möjligt. Jag började räkna dagar som jag höll upp och antecknade på en liten etikett att ha i mitt klockarmband, där jag förde protokoll den 1:a i varje månad. Ett enda bloss och jag skulle få börja om på nytt. Så idag är det dag 9.000, översatt till 24 år, 8 månader och 17 dagar. Och detta är jag jäkligt stolt över och de enda gångerna jag kan känna ett litet sug, det är då jag ser en gammal film där en man sätter sig med en cigarr och en liten cognac. Så jag får nöja mej med en cognac…

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 17 mars = dag 9.000

  1. Qraze skriver:

    Jag är grymt stolt över både dig och mamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.