Bra spel i Sparbankscupen gav 10:e plats

Onsdagen den 19 april arrangerade Ulricehamn Sparbankscupen V 2017 i Ulricehamns boulehall. Tävlingen samlade fullt hus, dvs 40 lag i klassen V65MXd och Lisbeth och jag började mot Siv och Olle Sahlin från Jönköping. Det gick riktigt bra och vi vann med 13-7. Fick sedan möte klubbkamrater i Dalsjöfors, Birgitta och Tommy Skog som bjöd på bra motstånd, men fick ge sig då vi vann med 13-9. Man brukar säga att för varje vinst kommer man närmare första förlusten, och det stämde i tredje matchen. Fick möta Inger och Ove Löfgren från Kärnan som tog ledning och hade 5-0 när vi gjorde ett ”ryck”. Tog en femma följt av en etta och alltså ledning med 6-5. Jag vet inte om vi var nöjda med det, för resterande poäng tog Löfgrens och vi fick en förlust med 6-13. Nu blev det lunchpaus och då hände nog något: Fick möta Ulricehamnslaget med Barbro Johansson och Bosse Andersson och jag vill minnas att vi hamnade ordentligt i underläge (kanske t.o.m. 3-9) innan jag fick ordning på skotten igen och Lisbeth hittade sina bra lägg. Men tiden blev för knapp för oss och vid ledning med 11-10 tog ULC-arna 2 poäng och seger med 12-11. Sista matchen mötte vi åter ett ULC-lag, nu med Eivor Johansson och Hökerumsboende Boris Rygert. Och då hade vi full fart igen och vann med 13-1, vilket flyttade upp oss till en hedrande 10:e plats.

Hökerum hade ytterligare ett helt lag med i form av Ann-Christin Björklin och Per-Ola Eliasson som blev 21:a, och två ”halva” HÖK-lag där Lilian Johansson tillsammans med ULC-aren Dick Enander fick en kanonbra placering med en 5:e plats. Det andra ”halva” HÖK-laget var Barbro Almgren som spelade med Dalsjöforsaren Inge Perbring och la beslag på plats 32. Vann hela tävlingen gjorde Skara-laget med Anna-Maria och Ingemar Karlsson.

Prispallen på Sparbankscupen V 2017, segrarna från Skara, Ingemar och Anna-Maria Karlsson flankerade t.v. av trean Kenneth Johansson och Birgitta Olausson från Varberg och t.h. tvåan från Dalsjöfors, Christina och Janne Ahlberg.

Se hela resultatlistan här!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.