Äntligen en stor framgång i Åskloster

Den 6 juni arrangerades Klosterboulen 1 i Åskloster. Klassen var V55d och man spelade 5 omgångar monrad. Traditionellt spelade jag tillsammans här med Hans Johansson från SSÖ – ett samarbete som skapades under mina år i Sansjö, då Hans och jag fick spelet att stämma bra. Och i sommar spelar vi 4 tävlingar tillsammans: Klosterboulen 1, Rana-cupen (där Regina förstärker trippel-laget), Klosterboulen 2 och Kållecupen (premiär för oss).

Men den 6 juni startade vi med 2 vinster, först mot ett lag från Derome följt av ett hemmalag från Åskloster. Precis som första matchen blev vi till den tredje matchen placerad på extrabanorna på vägen, vilka var svårspelade. Nu fick vi hårt motstånd i form av Kungsbacka-spelarna Jan-Åke Petersson och Jan Viberg. Då fick vi ”pisk” och fick slicka våra sår under lunchpausen. I fjärde matchen mötte vi två damer från Tullbron och där hade vi medvind och tog en viktig seger. Nu hamnade vi väldigt långt upp i listan och fick åter möta våra duktiga spelare från Kungsbacka. Och under första delen hade vi lite svårt mot dom, men dom fick inte allt dom pekade på. Vi närmade oss och matchen drog verkligen ut på tiden. Till slut var det bara vår match som pågick och nu blev det spel inför en stor publik. Kände stöd från flera goa vänner och inte minst från Sansjö-spelare. Helt plötsligt fick jag till läggen och det på ganska långt avstånd, vilket blev svårare för motståndarna och med publikstödet kom vi upp till 11-11 då jag lag ut lillen på ca drygt 9 meter. Fick första klotet 10-15 cm från lillen. Motståndarna sköt bort det klotet men jag la ett nytt på samma avstånd. Till slut sköt motsåndarna bland kloten och blev glada som tusan – nu har vi den, sa dom. Vi stod lugnt och tittade på dom och undrade vad dom menade? Vi hade två klot på nära avstånd och likheten mellan kloten gjorde att dom tog miste. Vi hade alltså 13:e inne och motståndarna hade 2 klot var och sköt men missade båda. Att jag fick läge för mina lägg berodde naturligtvis på att Hans höll rent med sina skott när motståndarna blev närgångna. Dagen var räddad för oss som slutade på 5:e plats av 52 deltagande lag, precis före Jan-Åke och Jan som blev 6:a.

Se hela resultatlistan här!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.