Vännen Kurt Carlén har gått ur tiden

Kurt Carlén i sitt esse som tävlingsledare

Kurt Carlén somnade in onsdagen den 7 juni klockan halv 3.

Han var mycket aktiv inom föreningslivet, och vi känner honom mest för sitt stora engagemang inom boulen på Öland.

I flera år åkte vi från Hökerum, ja stora delar av Sjuhärad, till Öland och Kurts populära tävlingar där. För Kurt fanns det inga begränsningar när det gällde att ordna allt för en lyckad tävling. Minns de allra första tävlingarna som spelades på Färjestadens fotbollsarenas parkering med ca 200 deltagare, där allt ingick. Började med långbord och frukost, spel, kaffe, lunch, kaffe och på kvällen grillfest. Boendet bokade han in på Eriksöre Camping i stugor, villavagnar eller husvagnsplatser. Kurt var en säker tävlingsledare och fick senare hjälp av sonen Thomas. Även brodern Göran som genom sina boulekontakter i SSÖ och övriga sjuhäradsklubbar hjälpte Kurt.

Kurt och Göran växte upp i Borås, på ”nedre” Norrby, tror gatan heter Skånegatan. Även Hökerum var en ort som Kurt i unga år var verksam i genom sitt arbete, då han körde ut bröd från Arne ”Bagarn” Karlssons bageri (tror det hette Vings Bageri) och låg i bottenplan på hyreshuset vid Vingvägen (i dagligt tal kallat för ”stadshuset”).

Jag kände ett tomrum när Göran meddelade det tragiska beskedet, men vi var många, både i Sjuhärad och i hela östra delen av Götaland, som fick lära känna Kurt och hans enorma intresse för föreningsarbete. Kurt skulle den 11 augusti ha fyllt 92 år.

Kurts tävlingar samlade alltid många deltagare.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.