Sparbankscupen som började så bra…

Onsdagen den 14 november arrangerade Ulricehamns IF Boule sin höstvariant av Sparbankscupen som spelades i klassen V65MXd. Det blev fullt hus, m.a.o 40 lag och man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel. Lisbeth och jag fick börja mot tidigare HÖK-spelare – Barbro Almgren och Christer Green – och det gick som på räls. Seger med 13-3 gav oss en delad förstaplats (3 lag hade vunnit med detta resultat). Så i andra matchen fick vi möta Varbergs Gittan och Kennet, som jag hade som favoriter i tävlingen. Och dom började programenligt med att ta ledningen och höll den ända tills i slutet, då deras ledning inför sista omgången var 11-10. Då lyckades vi få en poäng vilket innebar en skiljeomgång med ett klot per spelare. Lisbeth började med sitt klot som hamnade kanske 25 cm framför lillen. Gittans klot blev för långt och Kennets efterföljande klot hamnade ca 13-14 cm till vänster om lillen. Vad skulle jag då göra? Försöka putta in Lisbeths klot som låg framför eller skjuta bort Kennets ledarklot? Jag hade träffat några gånger tidigare med mitt skytte och valde det, som blev en fullträff och vi besegrade ”mina favoriter” med 12-11.

Denna segermatch tog mycket av krafterna och även om vi höll jämna steg i nästa match mot andra tidigare HÖK-spelare – Marianne och Per-Ola Eliasson – så fixade dom segern i sista omgången då tidsbegränsade tiden var slut. Dom vann med 11-8 och slutade på andra plats! Våra två följande matcher blev också förluster även om det blev hedersamma resultat. Men nöjda med dagen och särskilt de två vinsterna kan vi konstatera att vi kom i mitten av resultatlistan.

Hela resultatlistan här!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.