Tre DAL-are fick 3-2 i Falkens Vintertrippel

Falken Petanque arrangerade den 20 januari sin första tävling 2019 genom Falken Vintertrippel. En regional tävling i klassen V65 och man spelade monrad med A- och B-slutspel (de 4 första till A, 5-8 till B). Hallen vid Tullbroskolan var full, dvs 40 lag spelade på 20 banor. Upplägget var mycket intressant, särskilt hur man kortade av de fyra matcher som pågick längst tid, för när 16 av de 20 matcherna var slut gavs det signal till de 4 återstående matcherna. Och då gällde det som vi är vana vid – pågående omgång och en till. Inget skilje – matcherna kunde sluta oavgjort och gav då 1 poäng, vinst gav 2 poäng. Se gärna bifogad inbjudan som tydligt beskriver tävlingens upplägg.

Inbjudan till Falkens Vintertrippel 2019

DAL deltog med ett lag bestående av Leif Löfgren, Inge Perbring och undertecknad. I första mötet fick vi möta ett lag sammansatt av Gudrun och Jan-Erik från Skene och Bo Karlberg från Åskloster (lagnr 26), och detta på den del av hallen med utmärkande ”rullbanor”, nu bana 13. Låg under med 1-6 när vi började få stopp på kloten och lyckades sedan vinna med 13-11.

Andra matchen blev tuffare då vi mötte ett rent hemmalag där en gammal vän ingick, nämligen Ola Stenbrink (lagnr 9). Även denna match spelade vi på bana 13, men vi var nöjda när vi fick ihop 7 poäng – slutresultat 7-13.

Nu var vi nere på jorden igen och fick därför möta lite medgörligare lag i form av ett Falkenbergslag (lagnr 3). För spänningens skull nöjde vi oss ned 13-12 denna gång. Följden blev att vi fick möta ett lag från Tvååker/Varberg (lagnr 35). För att inte förstöra rytmen (vinst/förlust/vinst osv) så passade det bra med en förlust. Tyvärr blev siffrorna lite för stora då vi förlorade med 4-13.

Så var det dags för dagens sista match och åter mötte vi ett Falkenbergslag (lagnr 7). Då fungerade vårt spel lika säkert som tåget följer rälsen. Tog en rejäl ledning och tyvärr så konstaterade nog våra hjärnor att nu var det klart. Men icke sa Nicke – motståndarna tog 6 poäng och vi fick ta oss i kragen igen och vann matchen med 13-6. Summan av dagens spel, 3 vinster och 2 förluster, gav oss en 20:e plats och vi var verkligen nöjda.

Tre nöjda DAL-spelare inför sista matchen i Falkenberg.

Resultat-tabell efter monradspelets 5 matcher

Slutspelets resultat

Att notera: Totalsegrarna från KÄR var just det laget som vi fick stryk mot i Fyrlingen och som där blev tvåa. I dag vann detta lag så de 3 poäng vi tog från dom i Fyrlingen känner vi oss stolta över. Grattis idag KÄR-pojkar!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.