SV Cupen Veteran 65 i Växjö ingen ”höjdare” för SSÖ

Sansjö Bouleklubb deltog med ett lag i Svenska Cupen för Veteran65 och med spelplats Växjö. Sex lag önskade spela sitt kval där och då hade man delat dessa lag i två grupper. Ett lag i varje grupp gick till finalspelet senare i Borås. I vår grupp ingick Bonbon från Skövde, Knuff från Halmstad åsså vi från Borås. I första matchen möttes BON och KNF där KNF vann med minsta möjliga mariginal – 3-2. I nästa match fick vi – direkt efter 19 mils resa och en lunch – möta KNF som då spelat 2 delmatcher. BON stod då över. Gunhild, Hans åsså jag bildade ett trippellag, Arne, Lars-Gunnar och Bengt-Åke det andra. ”Mitt” trippellag fick ju en start som satt som en finne i r— (eller hur beskriver man en första omgång där motståndarna tar 5 poäng)? Vårt andra trippellag mjukstartade men vad hjälpte det, man förlorade ändå matchen. ”Mitt” lag stretade emot en stund, hade faktiskt 5-8 ett tag men fick smisk i alla fall. Nu var vi tvingade att vinna alla tre dubblarna för att få fortsätta kvala mot BON. Efter 10 minuter hade vi faktiskt ledningen i alla tre matcherna, men Halmstadspelarna var duktiga och när dom vunnit en av matcherna så var ju det hela slut. Gunhild och jag tillskrivs en seger med 13-7 då vi hade en ledning när vi bryter matchen. SLUTFACIT: KNF-SSÖ 4-1.

Efter 2 timmars spel är det åter dags att sätta sig i bilen för ca 19 mils färd hem igen. Upplägget lockar inte. Det var ingen ”vinstlott” att stå över första mötet (två delmatcher) och sedan möta ett bra lag som ”värmt upp” under sin första match. Mitt betyg på tävlingen är att det borde eftersträvas att kvalplatserna får så lika antal lag som möjligt. Ska man ha fler orter för kvalspelet så det är lättare att delta? Skulle man kört kvalet i Växjö som en enda grupp med 6 lag under lördag-söndag där de två bästa går vidare? Något får man ju försöka hitta på som gör ”Svenska Cupen” där det är lättare att delta och mer lockande!

 … men vid närmare eftertanke: Vem – – – bryr sig om veteraner? Javisst ja – VeteranKommitténs nye ordförande, Douglas Adolfsson (VAR) var på plats. Hoppas han börjar smida planer för sitt uppdrag. Sveriges många veteranspelare väntar…

Ingen skugga ska falla på arrangörsklubben i Växjö. En kanonfin boulehall, kanontrevliga funktionärer, kanontrevliga servicemänniskor, ja t.o.m. en kanontrevlig domare. Med andra ord: Allt hade varit KANON om vi bara inte hade torskat mot hallänningarna från Halmstad! 🙂

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.